Jinny Beyer

Stofontwerpster uit Amerika

 

Jinny Beyer is alom bekend met haar geweldige stoffenseries en prachtige quiltontwerpen. Onder meer Trip around the world en Moon Glow zijn van haar hand. 

De randstoffen van Jinny Beyer zijn zo speciaal vanwege de gekleurde dessins, zowel klassiek als modern, en omdat ze een knipgedeelte hebben, waardoor er geen stofverlies is. Dat is bij randen van andere merken wel eens het geval. 
Jinny Beyer heeft altijd veel genaaid, gebreid en andere handwerk gedaan. Ze maakte haar eerste quilt, een Grandmother's Flower Garden, in 1972 . Het zag er niet uit als de Flower Garden quilts, zoals gemaakt werd door andere Amerikaanse quilters om een ​​eenvoudige reden - Jinny gebruikt het diepe rood en blauw stoffen die in India, waar zij en haar familie woonden tot haar beschikking had.

Slechts zes jaar later, Jinny 's Ray of Light medaillon quilt werd gekozen uit 10.000 inzendingen en kreeg de hoofdprijs in de Great American Quilt Contest. 
In de jaren daarna is Jinny Beyer ingewijd in de Hall Quilters of Fame (1984), ontving de Silver Star Award op het International Quilt Festival (1995), jaarlijks toegekend aan levende personen die een blijvende en positieve invloed op het gebied van hebben gemaakt quilten, en geëerd met de Michael Kile Award of Achievement (1996) voor haar streven naar perfectie en langdurige impact op het quilten industrie . In 1999 werd Ray of Light gekozen als een van de 100 beste Amerikaanse Quilts van de 20e eeuw. 

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart 2011 was Jinny Beyer vanuit de States in Sebaldeburen in Nederland voor het geven van een aantal geweldige workshops. Borders, Kleurenleer en Tesselations stonden op het programma. De quilters kwamen uit het heel Europa. De meeste kwamen uit Nederland en ook was er iemand helemaal uit Cyprus. Het was heel inspirerend en meer dan de moeite waard om les te krijgen van Jinny. Jinny geeft al meer dan 30 jaar wereldwijd quiltworkshops. Voor alle deelnemers uit Nederland en Europa ging een quiltwens in vervulling. De workshopruimte was goed gevuld met alleen maar gelijk gestemde, enthousiaste Jinny Beyer fans.

We kijken met een goed gevoel terug op zeer geslaagde dagen. 
Jinny Beyer reageerde zeer verheugd dat er in onze winkel in Nederland de complete Palette verkrijgbaar is. Ook per mail kregen we een leuk berichtje dat ze erg genoten had van de warmte en de gezelligheid van de cursisten en onder de indruk was van het Quilt-Atelier.

 

>> fotoalbum: bezoek Jinny Beyer 2011

>> bekijk de Jinny Beyer Jelly Rolls

 
Powered by webXpress