Cursuskrant

Cursusjaar 2018-2019-2020
 
Quiltcursussen en quiltworkshops van Quilt-Atelier Trijntje van der Horst

 
Baltimore cursus
Een bijzondere vorm van appliqueren vindt zijn oorsprong in de Amerikaanse stad Baltimore.Daar zijn de zogenaamde  "Baltimore album quilts" ontstaan. Een Baltimore quilt is een quilt die als het ware een verhaal vertelt. De afbeeldingen op deze quilts zijn vaak bloemen in vazen, kransen, fruit in manden, vogels, gebouwen etc. In onze quilt komen allerlei gecompliceerde technieken aan de orde: broderie perse, reverse applique, needle turn applique, knipwerk/silhouetwerk, dunne stengels, samengestelde bloemen, rushing, opgevulde bladeren en bloemen, kortom: interessante en complexe applicaties voor de enthousiaste appliqueerder!
Vrijdag 28 september, 23 november, 18 januari, 22 maart, 17 mei 2019 en van 10.30-12.30 uur.
Lesgeld €250,00 docente: Laura Strating-Janssens.

Light-in-the-Valley
 Een geweldig en ingenieus patroon! Na de cursus begrijp je hoe het ingewikkelde patroon in elkaar zit en kan je thuis de top gaan quilten. het geheim van de dieptewerking zit in de kleurkeuze en daardoor krijg je van te voren een uitgebreide instructie, zodat je zeker weet dat het gaat lukken! Vier lesdagen vol van naaien, snijden en strijken!
Woensdagmorgen 27 februari, 27 maart, 23 mei en 25 september 2019 van 10.30-12.30 uur.  Lesgeld  €100,00 docente: Laura Strating-Janssens.   

Veren Tekenen
Je top is af en nu wil je graag veren quilten in je blokken borders. Op zoek naar een patroon blijkt er niets te passen en ook is het eigenlijk niet helemaal wat je zoekt... In deze workshop verken je de techniek die ik gebruik om een ontwerp van veren te tekenen. Wil je jezelf bevrijden van het gebruik van stencils en het overtrekken van veren uit boeken? op deze ochtenden zal ik je laten zien hoe je originele veren ontwerpt: het is makkelijker dan je denkt! Ga mee stap-voor-stap door het ontwerpproces en maak veren die precies in je quilt passen.
Zaterdagmorgen 24 november en donderdag 28 maart  2018 van 10.30-12.30 uur.
Lesgeld € 50,00  docente :Laura Strating-Janssens.
 
Mystery Weekend
Elk jaar weer een Mystery feestje!!
Ga de uitdaging aan om 2 dagen te quilten om een ????? quilt te maken.
Zowel voor aan de muur als uit te breiden naar een geweldige tweepersoons beddenquilt! Trijntjes voorbeeld is meestal dan ook groot, maar eentje voor aan de muur is ook hartstikke leuk!
Aanrader!! Meld je op tijd aan, want vol is vol!
De inwendige mens wordt ook zeker niet vergeten, het Mystery Weekend is geheel verzorgd!!
Zaterdag 19 en zondag 20 januari 2019 ,  of zaterdag 26 en zondag 27januari 2018.
Lesgeld € 110,00 docente: Trijntje van der Horst.
 
Sampler op de naaimachine
We maken in 6 lessen een medaillon sampler quilt op de naaimachine. De lessen zijn gebaseerd op het boek"Patchwork Quilts op de naaimachine, van lapjesdeken tot erfstuk" van Hanne Vibeke de Koning-Stapel. Het boek is ons werkboek; alle patronen staan erin en het is dan ook van belang dat je het boek aanschaft. Het doel van de cursus is om een medaillon sampler te maken waarbij vele snelle snijmethoden en exacte technieken  worden geleerd; tegelijkertijd leer je omgaan met een borderprintstof, ook wel randstof genoemd.
Zaterdag , 23 februari, 30 maart, en 25 mei, 28 september en 30 november 2019 en 22 februari 2020 van 10.30-15.30 uur.
Lesgeld: € 300,00 docente :Laura Strating-Janssens.
 
Hidden Wells
In twee lessen gaan we met een snelle snij-en naaimethode van repen die tot vierkanten genaaid worden, ontdekken wat er gebeurd als die weer in een andere vorm verder versneden worden...De stoffen waar je mee begint geven een totaal ander beeld als het patroon in elkaar ligt! Lessen waarop we hard werken, maar daarna beloond worden met een mooi, strak werk vol verrassingen.
Zaterdagmiddag,  24 november 2018 en  28 maart 2019 van 13.30-15.30 uur.
Lesgeld € 50,00 docente: Laura Strating-janssens.

Wool Applique op de naaimachine
We gebruiken de nieuwste wol soort van Sue Spargo om vandaag een folk-art-achtig blok te maken waarin de aspecten van het machinaal appliqueren aan bod komen. Het design is uniek: Sophie Smeenk heeft het speciaal voor jullie getekend!
Zaterdag 27 oktober 2018 van 10.30-15.30 uur.
Lesgeld € 60,00 plus kosten wool kit. docente :Laura Strating-Janssens.
 
Handige linialen tas
We gaan een hele handige opberg tas maken voor al je quiltlinialen. handig voor als je naar een workshop of een Quilt Cafe gaat! Maar natuurlijk ook handig om thuis al je spulletjes bij elkaar te hebben! Er zitten heel wat handige opbergvakjes in deze tas! wel enige snij-en naaiervaring gevraagd.
Woensdag 19 september 2018 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld € 40,00  docente : Grietje Bos.
 
Trunkshow Mesthoop Quilts
Ik heb een voorkeur voor restverwerking(scraps). Quilt scraps zijn kleine lapjes en quiltstrings zijn kleine reepjes stof. Dankzij het werk van scrapoholic Bonnie Hunter, werd ik geïnspireerd om Mesthoop Quilts te gaan maken. Het is altijd inspirerend om aan een groep enthousiaste dames je quilts te laten zien en hierover te vertellen. Immers, achter elke quilt schuilt een verhaal! Ook verzorg ik graag Trunkshows bij collega's of tijdens Bee's of Midweken! U kunt hierover contact met me opnemen. 
Vrijdag 21 september 2018 van 13.00-16.00 uur.
Kosten € 22,50, inclusief iets lekkers voor bij de koffie/thee. Wordt aan elkaar gekletst door Trijntje van der Horst.
 
Gradations Ombre
We gaan werken met een origineel patroon van Linda Ludovico. Met een slimme snij-en naaimethode maken we deze gestileerde quilt die slechts uit 5 stoffen bestaat! De Gradations Ombre zijn digitaal bedrukte stoffen. Je kunt kiezen uit de originele kleuren, maar natuurlijk ook heel goed zelf je kleurenpalet uitkiezen. Mocht je de originele stof willen aanschaffen, dan kost dit inclusief patroon €240,00. De afmeting van deze quilt is 2.40 x 2.40 cm, dus een geweldige 2 persoonsbedquilt!! Er zit ruim 10 meter stof in dit patroon.
Woensdag 6 maart 2019 van 10.00-15.30 uur.
Lesgeld € 55,00 inclusief origineel Gradations Ombre patroon. Originele stoffen met patroon en lesgeld €280,00 docente: Trijntje van der Horst.

Sewing machine
Eens een keertje een heel andere quilt techniek. Een leuk, klein patroontje om met behulp van een origineel Patricia Ritter patroon dit leuke kleine quiltje te maken! We gebruiken een kant en klaar pakketje voor deze dag, wel kun je kiezen uit een aantal kleuren. Maar alle quiltjes krijgen een totaal andere uitstraling! Je kunt het quiltje ook oppimpen met glitters en kraaltjes!
Woensdag 17 oktober 2018  van 10.00-15.30 uur.
Kosten € 50,00  inclusief pakketje, met daarin een origineel patroon en de zogenaamde "plak" delen, geen achtergrond Fat Quarter docente: Grietje Bos.

Have a cup of tea
Deze vrolijke Kaffe Fassett quilt bestaat uit een aantal theepotten. Je leert hoe je de theepotten secuur op de achtergrond stof maakt met behulp van vliesofix, om daarna met je naaimachine een leuk stiksel aan te brengen. Een simpele naaimachine heeft al een mooie steek hiervoor!
Woensdag 12 december 2018 van 10.00-15.30 uur.
Kosten €40,00 docente: Grietje Bos
  
Deb Tucker Club
In deze Club ga je in 4 dagen leren om met een aantal Deb Tucker rulers te werken! We gaan o.a. werken met de Tucker trimmer, V-Block en de Wing Clipper.
Het zijn super handige, secure linialen, handig in gebruik. Ook onderling kun je deze rulers gebruiken. Er zit een duidelijke beschrijving bij. In deze 4 dagen, leer je de puntjes op de i te zetten om thuis een super quilt te kunnen maken!  Heel veel kleurrijke voorbeeld quilts zijn aanwezig gedurende de workshops! Een echte aanrader voor mensen die eens wat anders willen en zin hebben in een uitdaging!
Maandag 1 oktober, 26 november 2018 en 4 februari, 1 april 2019.
Kosten €180,00 docente: Liliane Suurenbroek.

Aanmelden voor cursus of workshop
•Bel gerust voor meer informatie over een cursus of workshop.
•Aanmelden kan zowel schriftelijk als telefonisch. De inschrijving is definitief na betaling van het volledige lesgeld vooraf. Bij annulering dient de cursist zelf voor vervanging te zorgen. Lesgeld worden nimmer terugbetaald of na persoonlijk overleg met Trijntje.
•Bij ziekte van de docent wordt er een andere datum vastgesteld.
•Quilt-Atelier houdt zich het recht voor om bij te geringe deelname een cursus te annuleren dan wel te verplaatsen.
•De lesbrief wordt ongeveer  10 dagen voor aanvang van de workshop verzonden aan de cursist.
•De workshops en cursussen zijn EXCLUSIEF materialen.
•Bij voldoende belangstelling is het mogelijk een extra workshop aan het programma toe te voegen. Ook worden er workshops op verzoek vanaf minimaal 4 personen verzorgd. 

BOM’s, Clubs, Bee en Bonnen
 
•Quilt Cafe/Freubel Club iedere 1e woensdagmorgen van de maand, van 9.30-11.30 uur. Kosten knipkaart €60,00
 
.Quilt Club, iedere eerste zaterdag van de maand. Aanmelding nodig. Er zijn een paar plekjes vrij voor deze Quilt Club. Kosten €10,00, deze dag is echter GEEN workshop dag of begeleiding dag, daarvoor is een workshop dag bedoelt!!
•BOM Moon Glow. Het prachtige Block Of the Month project wat er in 12 delen gemaakt kan worden!
Vraag naar het inschrijfformulier. De BOM kan worden opgestuurd in 1 keer of in 12 gedeeltes. Bij verzending in 1 keer, neemt Quilt-Atelier de verzendkosten voor haar rekening!
•BOM Sprinkled with love                                                                      
 
•De 10 Cm Club. Ontvang iedere maand 10 x 10 cm van 1.10 cm breedte. Af te halen of per post.
•Jinny Beyer Stoffen Club. Voor info even vragen aan Trijntje.
•Cadeaubonnen van Quilt-Atelier, leuk om weg te geven, nog leuker om te krijgen! Elk gewenst bedrag, te besteden bij Quilt-Atelier. De bon blijft tot 1 jaar na uitgifte geldig. Deze bonnen zijn niet geldig voor machine-quilting-service.

Agenda 
Ans Schipper exposeert voor langere tijd haar prachtige quilts. Tevens zijn een aantal van deze bijzondere werkstukken te koop!
 

Open Dag Quilt-Atelier Trijntje van der Horst
 
Op zaterdag 25 augustus 2018 is de jaarlijkse Open Dag met cursuspresentaties van docentes en demonstraties.
Aanwezig zullen zijn:
Quiltframe ( Wilma Bruins) met de Q-snapframe: makkelijk uw quilt opspannen, rijgen en hand quilten
Quilt Bite Lady Sylvia Ploeg met een ruime collectie YAZZI tasjes
Liliane Suurenbeek demonstreert een ruler van Deb Tucker
Bep Hoogerbrugge Handwerkinstituut Ulrum,
Bep demonstreert een Japanse Sashico borduur techniek en heeft hiervan pakketjes bij zich voor de verkoop.
Heleen Pinkster Foundation Paper, demonstratie foundation papier en verkoop van de boeken en patronen van Heleen.
Naaimachinereparatiebedrijf Albert Harkema, voor het vakkundig laten nakijken van je naaimachine.


Maria Teeuwe Quiltquebbel, met creatieve zelfgemaakt spulletjes ten bate van KiKa.

Handgeschept boeren soft ijs uit Niehove, gemaakt door Rianne!

• Longarm Machine Quilting Service: voor het professioneel laten door quilten van uw top!  De BERNINA Q24 is als eerste in Nederland aangeschaft door Quilt-Atelier Trijntje van der Horst.  Een voorproefje staat op onze site: http://www.quilt-atelier.nl/longarm

Wist u dat volgend jaar het Quilt-Atelier haar 15 jarig bestaan viert.
 
• Donderdag 15 t/m zaterdag 17 november 2018 is het Quilt-Atelier aanwezig met een stand bij de Handwerk en Quiltdagen in de Brabanthallen in Den Bosch.
 
Trunckshows
.
Trunkshow door Trijntje van der Horst van haar Mesthoop Quilts op vrijdag 21 september 2018 in eigen atelier te Sebaldeburen. 
 
• Trunckshow van de Mesthoopquilts op zaterdag 13 oktober 2018 bij De Pimpernel te Oene.
• Trunckshow van de Mesthoopquilts op zaterdag 15 september  2018 bij Lohuis-Tijhuis te Oldenzaal.
• Trunckshow van de Mesthoopquilts op zaterdag 24 november  2018 bij Quilt Studio t'Gooi te Eemnes.
 

• In december  2018 is het Quilt-Atelier in kerstsfeer tot de Kerst, de laatste week van het oude jaar en de eerste week van het nieuwe jaar  2019 is het Quilt-Atelier gesloten.
 
• Juni 2019 is de winkel gesloten.

LET OP!!!
Tijdens beurzen e.d. kan het zijn dat het Quilt-Atelier ivm te krappe bezetting gesloten is!!
Bel, mail of Facebook ons van te voren even, zodat u niet voor een dichte deur komt te staan!!

Powered by webXpress