Mesthoop Quilts

Verwerking van scraps en strings

 

Ik heb al vanaf het begin dat ik ging quilten een voorliefde gehad voor scraps en scrapquilts. De quilts van de Mesthoop zijn ontstaan, doordat ik na 17,5 jaar quilten (lees: verzamelen) zoveel smalle reepjes stof overhield. Die reepjes waren te mooi om weg te gooien en zo is de Mesthoopquilt ontstaan.


Stringquilts
Want wat ik met zoveel reepjes moest, wist ik eerst eigenlijk niet zo goed. In 2010 ontdekte ik de Amerikaanse Quiltster Bonnie Hunter (quiltville.com) die een talent is in het verwerken van kleine reepjes stof in stringquilts. Deze kleine reepjes stof worden in de quiltwereld strings genoemd.
 

Lelijke stoffen
De diversiteit aan kleur en patronen, spreken me enorm aan van de scraps om te gebruiken in de scrapquilts. Zelfs voor echt 'lelijke' stoffen loop ik niet weg. (Immers, als je de stof in de quilt genaaid nog steeds lelijk vindt, is het te groot. Dus lelijke stof gewoon kleiner snijden). Volgens Bonnie telt: If the fabric is still ugly, it is to BIG.


Nu kan het verwerken van al die leuke strings beginnen in allerlei creatieve patronen en inspirerende kleurencombinaties voor Mesthoopquilts. Dat is voor mij ook de uitdaging bij het maken van Mesthoopquilts! Ondertussen krijg ik ook stofdonaties van andere quilsters, die hun restjes reepjes stof aan mij geven om de Mesthoop van scraps en strings op peil te houden.

Scrapquilts
Want wat is eigenlijk een quilter zonder stof
en dus ook zonder scraps....

 

Lezingen

Op uitnodiging kan Trijntje ook lezingen over scraps en Mesthoopquilts verzorgen. Waar zij enthousiast zal vertellen over deze technieken en dan zal ze een aantal Mesthoopquilts in haar kofferbak meenemen om te laten zien.

Trunckshow bij Quilt Atelier, Sebaldeburen
Trunckshow bij Quilt Atelier, Sebaldeburen
Trunckshow bij Quilt Atelier, Sebaldeburen
Trunckshow Mesthoop Quilts bij Aljona, Schagen
Trunckshow Mesthoop Quilts bij Aljona, Schagen
Trunckshow Mesthoop Quilts bij Aljona,Schagen
Trunckshow Mesthoop Quilts bij Aljona, Schagen
Trunckshow Mesthoop Quilts bij Aljona, Schagen
Inspritatiebron Scrapoholic Bonnie Hunter
Mesthoop Quilt nummer 1  "Pyramides" genaaid met paperpiecing techniek
Detail Mesthoop Quilt nummer 1  "Pyramides" genaaid met paperpiecing techniek
Powered by webXpress