Boek The New Hexagon, Katja Marek

€ 27,95
Artikelnummer: Boeken Katja Marek
Artikel info: Paperpiece , Katja Marek
Verzendkosten: € 3,95
/upload/2009/shop/Bestel-knop-v3.jpg
/upload/2009/shop/Z1_Quilt_Webwinkel_K_Terug25px.png
 Millefiore of Millefiori is een glasmozaik waarbij er hele mooie patronen ontstaan van glaswerk. Het wordt gemaakt door het mixen van verschillende stukjes glas, die worden gesneden en opnieuw in gro
epen worden gelegd, waarbij nieuwe ontwerpen ontstaan, vaak een kaleidoscopisch ontwerp. De term Millefiore is een combinatie van het Italiaanse woord 'mille' (duizend) en 'flore' (bloem) in meervoud 'fliori' (bloemen).
Katja Mirek heeft het boek The New Hexagon geschreven waarin 52 verschillende patronen staan voor de Engelse Paper piecing methode. Bij haar ontstond het idee om een quilt te maken waarbij ze de blokken uit haar quilt kon combineren tot het maken van een Millefiore quilt.
 
 Ze werd enthousiast bij het idee om de oude glasmozaik techniek te kunnen gebruiken met stoffen.
Door de stoffen te knippen, verplaatsen en hergroeperen konden er nieuwe ontwerpen worden gemaakt.
De identiek onderdelen zijn opgesplitste hexagons die in het midden een rosette vormen en naar buiten toe 'gebroken' hexagons die een soort van draairichting vormen.
Rosettes zijn ronde gestyleerde bloemenontwerpen die al sinds eeuwen gebruikt worden in architectuur.
Wat Katja wilde maken was een quilt waarbij de verschillende rosettes elkaar overlappen. Ze tekende een basis hexagon template en legde hieroverheen diverse cirkels die later de rosettes moesten gaan vormen. Hierbij was het voor haar bealngrijk dat iedere rosette afzonderlijk en anders was dan de andere rosettes. Voor de verschillende vormen hexagons maakt ze gebruk, van haar boek 'The New Hexagon'
Voor het maken van de verschillende rosettes staat er iedere maand een beschrijving op de website van Katja Marek (www.katjasquiltshoppe.com) Hier kunt u de beschrijving zelf downloaden. Naast de rosettes per maand heeft u ook het boek 'The New Hexagon' nodig voor de verschillende hexagonnen patronen die ze voor de Millefiore quilt gebruikt.
 

 
 

Verzendkosten

Er worden altijd verzendkosten berekend bij een bestelling die alleen uit boeken bestaat. Deze worden achteraf berekend en zijn afhankelijk van het gewicht van de boeken. Neem contact met ons op voor de juiste verzendkosten van bestellingen van boeken.

   

Powered by webXpress