Quiltservice


 

  
Je quilt is af! Tijd om de top samen te voegen met vulling en backing om er zo een prachtige quilt van te maken.
Je hebt heel veel liefde en aandacht gestoken in het maken van je top. Om er dan ook een prachtige quilt van te maken vraagt weer dezelfde aandacht. Om het inzichtelijk te maken hebben we hier een onderverdeling voor je gemaakt. 
 

Vulling kiezen 


Een quilt die aan de muur komt vraag om een andere vulling dan één die over een bed komt te liggen. We hebben voor elke quilt de geschikte vulling op voorraad.

 

 

 Backing kiezen

 

Zoals u vast weet hebben wij een zeer uitgebreide collectie dubbelbreed backing stoffen. Een mooie stof aan de achterkant maakt de quilt ook echt tot een geheel. Door een dubbelbrede backing te kiezen heb je een achterkant zonder naden

 Patroon en garen kiezen

 

Het patroon dat in de quilt gezet wordt maakt de quilt compleet. Kiest u voor een contrast in patroon en garen of juist een mooie aanvulling op het patchwork van de top. Dit bepaald u natuurlijk helemaal zelf. Wel staat Trijntje u graag bij met haar expertise.  

 Doorquilten op de longarm 

 

Wij hebben hier twee prachtige long-arm machines voor staan. De ene maakt "all over" een gestikt patroon over de quilt en de andere is voor "free motion" werk. Op dit moment is het door drukte niet mogelijk quilts "free motion" door te laten quilten.

Hieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van het verdere proces van het doorquilten.Sandwichen /Rijgen

 

Wilt u wel zelf doorquilten. Met de hand of met de machine. De eerste stap is dan het "sandwichen" van de top de vulling en de achterkant. Dit zorgt ervoor dat de drie lagen niet verschuiven en het een mooi geheel gaat vormen. Dit sandwichen kunnen wij voor u doen. U kiest een vulling en een backing en wij verzorgen het sandwichen voor u. Kosten hiervoor zijn erg afhankelijk het type quilt. We zullen hier prijsopgave voor maken die specifiek is voor uw quilt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Voorbereiding

 

Een goede voorbereiding is wel belangrijk. Zorg dat alle naden goed vast zitten, verwijder losse draadjes en knip eventueel nog aanwezige lange draden af. Strijk vervolgens uw top, naden open strijken of opzij. Het geheel van de top moet uiteindelijk strak plat en haaks zijn. Wat niet recht genaaid is kan ook niet recht doorgequilt worden.
Kiest u er voor zelf backing en vulling aan te leveren dan is het van belang dat deze rondom minstens 12-15  cm groter is dan de top. De achterkant stof moet ook strak gestreken zijn. Vulling moet één geheel zijn. Mocht de backing uit meerdere delen samengesteld zijn moet ook dit een strak en haaks geheel vormen.

Voorbeelden in Quilts

 

Elke quilt is uniek. Hier vindt u diverse door ons gequilte voorbeelden. De hele quilt, een detail en het door ons gebruikte patroon. We hopen u hiermee te inspireren, maar weet dat er heel veel mogelijkheden zijn.

 

 

 

 

  


http://www.quilt-atelier.nl/nl/voorbeelden-patronen-in-quilt 

 

 

 

 

 

 

 

Patronen  voor doorquilten.

 

Onder aan deze pagina staat  een compleet overzicht van de mogelijkheden aan overall E2E patronen. 

Zoals u ziet het zijn er veel, heel veel. Daarom nodigen wij u van harte uit langs te komen met uw quilt. Trijntje haar expertise en kennis van alle patronen zal u helpen het juist patroon te vinden.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Woont u verder weg of bent u niet in de gelegenheid om langs te komen neem dan contact met ons op. U  kunt de quilt dan opsturen. Trijntje zal een selectie maken van stoffen, patronen en garens die passen bij uw quilt. Dit komt via de mail naar u toe. Na telefonisch contact zullen de keuzes  via de mail bevestigd worden. Als de quilt klaar is zal deze aangetekend naar u verstuurd worden.


Woont u verder weg of bent u niet in de gelegenheid om langs te komen neem dan contact met ons op. U  kunt de quilt dan opsturen. Trijntje zal een selectie maken van stoffen, patronen en garens die passen bij uw quilt. Dit komt via de mail naar u toe. Na telefonisch contact zullen de keuzes  via de mail bevestigd worden. Als de quilt klaar is zal deze aangetekend naar u verstuurd worden.
Voorbeelden van patronen in quilts     

Merk Patroon
Powered by webXpress