Machine quilten en Sandwichen

Dan heeft de quilt machine de quilt eindelijk af! Tijd om de top samen te voegen met tussenvulling en backing om er zo een prachtige quilt van te maken.
Er is veel liefde en aandacht gestoken in het maken van de top. Om er dan ook een prachtige quilt van te maken, vraagt weer dezelfde aandacht.  
Woont u verder weg of bent u niet in de gelegenheid om langs te komen, neem dan contact met ons op. U kunt de quilt dan opsturen. Trijntje zal een selectie maken van stoffen, patronen en garens die passen bij uw quilt. Na contact zullen de keuzes via de mail bevestigd worden. Als de quilt klaar is zal deze aangetekend naar u verstuurd worden.
 

Vulling kiezen 

Een quilt die aan de muur komt vraag om een andere vulling dan één die over een bed komt te liggen. We hebben voor elke quilt de geschikte vulling op voorraad.


Backing kiezen

Zoals u vast weet hebben wij een zeer uitgebreide collectie dubbelbreed backing stoffen. Een mooie stof aan de achterkant maakt de quilt ook echt tot een geheel. Door een dubbelbrede backing te kiezen heb je een achterkant zonder naden.


Patroon en garen kiezen

Het patroon dat in de quilt gezet wordt maakt de quilt compleet. Kiest u voor een contrast in patroon en garen of juist een mooie aanvulling op het patchwork van de top. Dit bepaald u natuurlijk helemaal zelf. Wel staat Trijntje u graag bij met haar expertise.


Doorquilten op de longarm 

Wij hebben hier twee prachtige long-arm machines voor staan. De ene maakt "all over" een gestikt patroon over de quilt en de andere is voor "free motion" werk. Op dit moment is het door drukte niet mogelijk quilts "free motion" door te laten quilten.Sandwichen /Rijgen

Wilt u wel zelf doorquilten. Met de hand of met de machine. De eerste stap is dan het "sandwichen" van de top de vulling en de achterkant. Dit zorgt ervoor dat de drie lagen niet verschuiven en het een mooi geheel gaat vormen. Dit sandwichen kunnen wij voor u doen. U kiest een vulling en een backing en wij verzorgen het sandwichen voor u. Kosten hiervoor zijn erg afhankelijk het type quilt. We zullen hier prijsopgave voor maken die specifiek is voor uw quilt.


Voorbereiding

Een goede voorbereiding is wel belangrijk. Zorg dat alle naden goed vast zitten, verwijder losse draadjes en knip eventueel nog aanwezige lange draden af. Strijk vervolgens uw top, naden open strijken of opzij. Het geheel van de top moet uiteindelijk strak plat en haaks zijn. Wat niet recht genaaid is kan ook niet recht doorgequilt worden.

Kiest u er voor zelf backing en vulling aan te leveren dan is het van belang dat deze rondom minstens 12-15  cm groter is dan de top. De achterkant stof moet ook strak gestreken zijn. Vulling moet één geheel zijn. Mocht de backing uit meerdere delen samengesteld zijn moet ook dit een strak en haaks geheel vormen.

Voorbeelden in Quilts

Elke quilt is uniek. Hier vindt u diverse door ons gequilte voorbeelden. De hele quilt, een detail en het door ons gebruikte patroon. We hopen u hiermee te inspireren, maar weet dat er heel veel mogelijkheden zijn.

 

Patronen  voor doorquilten.

Onder aan deze pagina staat  een compleet overzicht van de mogelijkheden aan overall E2E patronen. 

Zoals u ziet het zijn er veel, heel veel. Daarom nodigen wij u van harte uit langs te komen met uw quilt. Trijntje haar expertise en kennis van alle patronen zal u helpen het juiste patroon te vinden.
Merk Patroon
Powered by webXpress